Un premi de narrativa bastonera

El passat 28 d’octubre va donar-se a conèixer el guanyador del premi de narrativa Sebastià Juan Arbó 2016 de Sant Carles de la Ràpita i aquest any ens toca una mica d’aprop. Per què?

La novel·la guanyadora és “No es poden donar tants llagostos a la sibeca” i és obra del nostre amic Àngel Vallverdú del Ball de bastons de Cambrils. Però a sobre, la novel·la parla -i molt- dels bastoners ja que s’inicia quan “el cap de colla del Ball de Bastons de Cambrils mor en estranyes circumstàncies. A partir d’aquí, el seu millor amic –que es diu Plàcid–, a contracor i sense demanar-ho, ha d’agafar el càrrec i es veu immers dins d’un cercle d’enveges, de baixes passions, (…)”. És a dir, que la trama gira a l’entorn dels bastoners de Cambrils (els nostres cosins-germans de la costa).

L’Àngel Vallverdú, gran aficionat al món de l’etnologia i el folklore, és un dels referents del Camp de Tarragona i tota Catalunya, i vam tenir la gran sort que acceptés el desembre de 2009 la invitació per fer una conferència a la nostra Vila Ducal (veure link), on també hi ha estat diverses vegades preparant llibres i estudis, filmant els nostres balls, entrevistant a bastoners, …

En definitiva, que ens n’alegrem molt per ell, pel Ball de bastons de Cambrils i per tot el món bastoner!

Felicitats Àngel!!!

Deixa un comentari