Habemus Corpus!

Diumenge 29 de maig celebràvem la Festivitat del Corpus Christi a Montblanc i tot el folklore vam afegir-nos a la festa, de fet, la festa origen de tot el bestiari, entremesos i balls que avui en dia conformen les nostres festes majors.

Tota l’entitat al complert (des de l’Infant del Banderí fins al Cap de Colla) vam ser-hi presents. De primer, vam acompanyar les Autoritats cap a l’església de Santa Maria fins que va començar la Processó amb Timbales, bestiari, Gegants, Ball de bastons, Creu de la Parròquia, infants de comunió, Banda de Música, Tàlem i Autoritats municipals. Els bastoners vam picar diversos balls i marxes al llarg del breu recorregut.

corpus2

corpus3

Acte seguit, el Seguici Popular va fer entrada a la Plaça Major i en el nostre cas, la Colla Petita va entrar amb Marxa Llarga i la Colla Gran amb la Marxa Nova. Després del Bestiari, va ser el torn dels bastoners petits que van picar “La Seca”, “Els tres tambors”, “El pagès” i la “Marxa Llarga”.

La Colla Gran, al seu torn, va quatllar una de les millors actuacions dels últims anys. El primer ball va ser “La Diana” i va esdevenir una mostra gairebé perfecte de com és aquest ball. Amb gran serenitat, la Colla va picar un excel·lent i pausat “Ball de Vila-salva”, un dels balls més rics de l’extens repertori montblanquí i que va resultar d’allò més plàstic i visualment atractiu. El tercer i definitiu ball va ser -un cop més- un “Popurri amb Trumfa amb Marxa i Tomb a la Plaça”. Un ball que va anar de menys a més i, per què no dir-ho, un Tomb molt correcte amb l’anècdota d’haver d’esquivar una ‘deposició de cavall’ (una caca, vaja!) que hi havia al mig de la Plaça.

En definitiva, sens dubte, la millor actuació bastonera a Montblanc dels últims anys!

corpus1

Deixa un comentari