Fires de Fireta

Aquest 2016, les Festes de Sant Maties les vam tancar amb un nou format: el Seguici Petit. Per primera vegada des de 1979, quan es va formar la Colla Petita del Ball de bastons de Montblanc, els bastoners petits i grans no van compartir actuació: els grans vam sortir divendres i dissabte, mentre que els petits vam fer-ho diumenge.

Doncs dit i fet, diumenge a la tarda, el diumenge de Fires… Vam anar a les atraccions? Noooooo! Els bastoners vam anar de nou a la Plaça, aquest cop amb la Colla Petita.

IMG-20160515-WA0000

La Cercavila va iniciar-se a la Plaça de Sant Francesc i va recórrer el Carrer Major fins al centre de la Vila Ducal. Els bastoners vam aprofitar per fer diverses marxes al llarg de tot el carrer principal fins poder entrar a la Plaça, on els vailets van delectar-nos amb els balls de “El Pagès”, la tradicional “Seca” i mitja dansa “El Tres i Clos” per cloure amb una “Marxa Llarga” en sentit invers del tradicional. Tota una sorpresa que va tenir tothom encuriosit!!

Destacar el debut com a Infant del banderí de l’Alan, qui, malgrat el fort vent, va resistir el seu primer dia amb la faixa i les espardenyes del nostre estimat ball de bastons. Per molts anys les pugui dur, el nou bastoner!

Deixa un comentari