Les Fires de l’emoció

Aquest 2017 els bastoners hem viscut unes “Festes de Santa Maties” molt emocionants i amb multitud de sabors i colors per a tots els gustos.

La gran festa començava el divendres 12 al vespre quan la Colla Gran acompanyava les Autoritats a la Salve Solemne a l’església de Santa Maria, com és tradicional, l’acte que inaugura les festes a Montblanc. Acte seguit, ja de retorn a la Plaça Major, la Colla vam picar amb maestria “La Tral·lara”, “Els Jueus” i “La Trumfa amb Marxa Llarga”. Destacar el debut dels bastoners Joel i Andreu que retornen uns anys després ja a la Colla Gran, així com el moment divertit de la nit, quan un dreter va tenir una mala jugada amb les espardenyes i va acabar amb el cul a terra a mig ball!

L’endemà, casualitat de la vida, trobàvem de nou a la Plaça la Colla Petita i la Colla Gran. Després de l’Ofici Solemne en honor a Sant Maties, mentre el poble de Montblanc es congregava a la Plaça Major per gaudir del Seguici Popular Complert, la Colla Gran va fer la seva entrada amb el tradicional “Ball de Sant Maties”.

20170513_122532

A continuació, la Colla Gran va fer seva la plaça amb una actuació molt complerta. Els bastoners vam picar el sempre atractiu ball de “Els Tres Tambors” i “El Ball de Vila-salva” amb una elegància brutal. Aleshores es va produir un moment de canvi quan la Colla va formar en la majestàtica creu de 20 i els flautistes  van tocar l’entrada del mític “Ball de Sant Joan”. Per tancar l’actuació -la cirereta del pastís- amb un “Popurri de Reverència-Jueus-Pere qui té son-Sant Joan-Tres i Clos-Trumfa amb Marxa Llarga i Tomb a la Plaça” de Colla de 20.

També podeu veure un altre vídeo de l’actuació de “Fires” aquí (vídeo del Tomb a la Plaça) i altres reculls al nostre canal youtubastoner.com.

Una actuació molt complerta! Bona Fira!!

Deixa un comentari