Gran història, petits!

Poques vegades un titular es queda tan “petit” per definir el que significaran per sempre les Festes de Sant Maties 2017 per a la Colla Petita del Ball de bastons de Montblanc.

Però anem a pams…

Aquesta història, escrita amb lletres d’or, arrenca fa aproximadament un any enrere, quan un divendres d’assaig, els bastoners petits van sentir a parlar per primera vegada d’un ball bastoner anomenat “El Pere Gallerí“. No els sonava… I era lògic ja que des de 2012 no es veia en públic! De seguida van aprendre el perquè; ja des del primer assaig els petits bastoners van copsar com “El Pere Gallerí” és un dels balls que demanen més tècnica rítmica de tot el repertori bastoner montblanquí.

Després de molt i molt assajar durant més d’un any, els Caps de Colla van decidir que havia arribat el moment de fer l’intent i així entrem de ple a la jornada històrica del 13 de maig de 2017.

Seguici Popular de Fires. Plaça Major. La Colla Petita entra amb la Marxa Llarga. Hi ha molts nervis, alguna esbufegada i tensió als canells.  El Jordi i el Jofre faran el seu debut amb “La Seca”, el primer ball de tot bastoner. I ho fan amb nota!

A continuació, la Colla Petita escolta amb atenció les primeres notes dels flautistes: sona l’entrada de “El Pere Gallerí” i la resta és història: pas a pas, els bastoners petits executen magistralment el difícil i complex ball fins que al crit de tancament de Fora! del Cap de Colla, els aplaudiments ressonen a tota la Plaça!

(Més vídeos al nostre Canal Youtube-bastoner.com)

L’endemà, Diada de Sant Maties, en l’actuació del Seguici Petit de Montblanc, la Colla Petita va participar en la Cercavila des de la Plaça de Sant Francesc fins a la Plaça Major i, davant de l’Ajuntament, va picar “La Seca” (amb el debut del Sergi), “Les Dones” i la “Marxa Llarga”. La jornada va tancar-se amb diversos balls improvisats per delectar el públic present.

Enhorabona Colla Petita de 2017!

fsm17cp

Deixa un comentari