Balls a Valls

El passat dissabte dia 17 de juny vam desplaçar-nos fins a la capital de l’Alt Camp, convidats per la colla del Ball de bastons de Valls. L’excusa era la commemoració del quart de segle de la refundació de la colla bastonera local i, com no podia ser d’altra manera, es va comptar amb un dels millors cartells bastoners que es poden veure avui en dia; no en va, diverses de les millors colles del país hi érem representades: Ball de bastons d’Igualada, Ball de bastons de l’Arboç, Cos de Bastoners de l’Esbart Santa Tecla de Tarragona, Ball de bastons de Montblanc i la colla amfitriona del Ball de bastons de Valls.

Sota una calor sufocant, la cercavila bastonera va arrencar des de la Plaça de l’Oli i va passar per diversos carrers del centre històric de Valls fins arribar a la Plaça del Pati per encarar el famós Carrer de la Cort vallenc i entrar finalment a la majestuosa Plaça del Blat, el centre neuràlgic de Valls i del món casteller.

Allà les colles vam fer l’actuació final de lluïment. Nosaltres vam ser presentats al nombrós públic assistent com una colla històrica que conserva la tradició de picar amb els rajos de roda de carro i que durant anys havia actuat a la Festa Major de Sant Joan a Valls (com ho recordava el Mestre Bastoner vallenc Sr. Batet). Vam entrar a plaça amb “La Marxa Nova”, “El pagès” i -com no podia ser d’altra manera siguent a Valls- el conegudíssim “Ball de Sant Joan”. El final de l’actuació va ser una “Trumfa amb Marxa Llarga” fins a abandonar la Plaça del Blat.

A continuació, totes les colles vam gaudir d’un esplèndid sopar a l’antic Convent del Carme de Valls on no hi van faltar les bromes, un sorteig d’una panera i l’entrega de recordatoris als assistents.

PER MOLTS ANYS, BALL DE BASTONS DE VALLS!!!

Deixa un comentari