Una Festa Major amb “de tot”

Aquesta passada Festa Major de Montblanc 2018 ha estat molt variada a nivell bastoner: sorpreses, nervis, rialles, comiats, improvisacions, debuts… Una mica de tot!

Vam començar la gran festa montblanquina acompanyant les Autoritats a la Salve Solemne del dia 7. Després, ja al mig de la Plaça Major, la colla -en formació de T de 16- va encetar la festa amb el Pasqualé, el Pagès i Els tres tambors.

La Diada de la Mare de Déu de la Serra començava, un any més, amb els somriures sorneguers dels bastoners a les 7h, just abans d’iniciar les Matines. Vam visitar diverses cases d’exbastoners, amics i autoritats per desitjar-los bona festa major, mentre el bon ambient i el so dels bastons despertaven el veïnat.

Ja al migdia, i amb les dues colles, vam anar fins al Santuari de la Serra. La baixada (amb sorpresa inclosa de l’Ajuntament) va tenir un recorregut ‘accidentat’ i el Seguici Popular es va partir en dos, fins a la nova Plaça de l’1 d’octubre.

Quan finalment vam aconseguir entrar a Plaça, en els balls de lluïment, la Colla Petita va picars en primer lloc, i com és tradició, la Seca (on van debutar els nous bastoners Jan, Roger i Jordi) i després Els tres tambors, per acabar amb la Marxa llarga. La Colla Gran, al seu torn, va quallar una bona actuació amb uns segurs balls de Vila-salva, l’Hereu Riera i el Popurri amb Trumfa i Marxa llarga amb Tomb a la Plaça. Aquest dia 8 acomiadàvem al bastoner petit Isaac Morera (molta sort, Isaac!) i també als caps de colla Josep Ardila i José Aneas, qui van rebre un record de part de tots els bastoners!

IMG-20180908-WA0005

L’endemà dia 9, Festa en honor al patró Sant Maties, teníem bastons pel matí -Colla Gran- i per la tarda -Colla Petita-. Després de missa, els bastoners van posar tota la carn a la graella executant un nerviós Perico seguit de la perla de tota la Festa, un impactant Indiot com feia anys que no es veia. Un Popurri amb Trumfa i Marxa nova amb Tomb a la Plaça va cloure les actuacions matinals, on, per cert, es van acomiadar els bastoners Josep Ardila i Oriol Blavi, que van rebre l’escalf de tota la Colla.

IMG-20180909-WA0007

Ja a la tarda, la Colla Petita va participar en el Seguici Infantil amb molt bona nota. No en va, els bastoners petits van donar mostra del seu progrés en aquests darrers mesos picant balls en formació de 8, 12 i 16 en una mateixa diada! Ja a la tanda de lluïment, la Colla va executar Els tres tambors, una nerviosa Seca de 16, el segur Pagès i un excel.lent Pere Gallerí del que van rebre felicitacions de més d’un exbastoner admirat.

Per tancar la vetllada, els petits van fer una Marxa llarga des de la Plaça Major fins a la Plaça de Catalunya, on vam picar Els tres tambors en honor del 2n aniversari de la Cucafera de Montblanc!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari