Aigua de Corpus

Aquest any, la gran festa del Corpus la féiem al matí a Montblanc i, ves per on, la climatologia no va acompanyar gens. Primavera: sol, núvols, plugims i pluja. De tot.

Els bastoners vam ser l’únic grup de tot el Seguici montblanquí que vam participar completament a la festa origen del folklore, i per partida doble: Colla Petita i Colla Gran.

Després d’acompanyar les Autoritats a Ofici, la Colla Gran va picar “La Reverència” dins l’església just abans de la sortida de la Custòdia sota tàlem del temple. Sens dubte, un dels moments àlgids de la Diada.

IMG-20180603-WA0002

 

Acte seguit, començàvem una processó deslluïda pel plugim incessant i on els bastoners érem l’únic membre del Seguici que hi participava (cas apart els companys de la Banda que, seguint la tradició protocolària, acompanyaven al tàlem) fins al Santuari de la Serra.

IMG_20180603_125838

A continuació vam retornar a la Plaça Major on, sota la pluja persistent, la Colla Petita va picar “El Pagès” i va culminar amb una aplaudida “Marxa Llarga” de Colla de 8. Just després, la Colla Gran va picar “Els Tres Tambors” i va cloure la festa amb una humida “Trumfa amb Marxa Llarga i Tomb a la Plaça”.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/6/d610768202/htdocs/clickandbuilds/montblanc/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Deixa un comentari